İBB’nin toplu ulaşıma yüzde 21,29’luk zam teklifi UKOME’de reddedildi

İstanbul’da Ulaşım Ücretlerine Yapılan Zam Teklifi Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Volkan Demir başkanlığında Eyüpsultan’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) gerçekleşen UKOME toplantısında, toplu ulaşım araçları ile taksi, okul ve personel servis ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam yapılması önerisi gündeme geldi.

İBB’nin teklifi doğrultusunda, elektronik tam biletin 27 liradan 32,75 liraya, Marmaray tam parkur ücretinin ise 59,76 liradan 72,49 liraya yükseltilmesi talep edildi.

Taksilerde taksimetre açılış ücretinin 42 liradan 50,94 liraya, mesafe ücretinin kilometre başına 28 liradan 33,96 liraya yükseltilmesi istendi.

Deniz yolu taşımacılığında Üsküdar-Eminönü seferinin 34,20 liradan 41,48 liraya, Kadıköy-Eminönü ve Kadıköy-Beşiktaş seferlerinin 38,11 liradan 46,22 liraya, Bostancı-Adalar seferinin 100,45 liradan 121,84 liraya çıkarılması talep edildi.

Minibüslerde ise indi bindi olarak tarif edilen en kısa mesafe ücretleri; 4 kilometreye kadar 25 liradan 30,32 liraya, 4-7 kilometre arası 26 liradan 31,54 liraya, 7-11 kilometre arası 27 liradan 32,75 liraya, 11-15 kilometre arası 28 liradan 33,96 liraya, 15-20 kilometre arası 30 liradan 36,39 liraya yükseltildi.

İBB’nin teklifiyle, okul servis ücretlerinde 0-1 kilometre arası mesafe ücretinin 2 bin 605 liradan 3 bin 159 liraya, personel servis ücretlerinin ise 1355 liradan 1644 liraya çıkarılması önerildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, zammın yeterli olmadığını belirterek yüzde 30 oranında zam talep ettiklerini dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel ise zammın bilimsel bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade ederek, zam oranının ekonomik durumlar nedeniyle artırıldığını belirtti.

Yapılan oylama sonucunda, İBB’nin ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 21,29 oranındaki zam teklifi oy çokluğuyla reddedildi. Böylelikle, İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan son zam 15 Ocak’ta yüzde 35 olarak gerçekleşmiş oldu.

Related Posts

Türk mobilya devi satılıyor! Belirlenen rakam dudak uçuklattı

İstiklal Mobilya için muhammen bedel 12,5 milyar TL olarak belirlendi. İhale tarihi ise 30 Eylül 2025 oldu. MUHAMMEN BEDEL 12,5 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI Türkiye genelinde faaliyet gösteren dev mobilya firması İstikbal Mobilya, açık artırma yoluyla …

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dezenflasyon sürecinde emin adımlarla ilerlerken, önümüzdeki dönemde iş gücü piyasasını daha da güçlendirecek adımlarımızla işsizliği azaltmayı, insan odaklı ve kapsayıcı kalkınma politikalarımız ile sosyal refahı kalıcı olarak artırmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %38,16 arttı, aylık %2,37 arttı.

Bakan Şimşek duyurdu, kamuda yeni dönem başlıyor! Anında tespit edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerinin izlenmesi amacıyla “Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi”ni devreye aldı. Edinilen bilgilere göre, yapay zekanın Bakanlık bünyesinde kullanılmasına tüm hızıyla …

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Sanayi tesisleri Anadolu’ya taşınıyor; İstanbul’da deprem riski ve şehir yükü azaltılacak, kiralar düşecek

Trump’la birlikte küresel ekonomide yeni dönem: Korumacılık yükseliyor, bölgeselleşme derinleşiyor

Artan korumacı politikalar, küresel ekonomik sistemde radikal bir dönüşümün habercisi oldu. ABD-Çin rekabeti ve jeopolitik gerilimlerin gölgesinde, yeni dönemin bölgeselleşme ve stratejik ittifaklar üzerine inşa edileceği öngörülüyor. Uzmanlara göre küresel serbest ticaret dönemi yerini çok merkezli ve parçalı ekonomik bloklara bırakıyor.