Sinir blokajı tedavisi şiddetli migren ataklarını azaltıyor

Migren Hastalarına Umut: Sinir Blokajı Tedavisi İle Baş Ağrıları Kontrol Altında!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı, İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ömer Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç kullanımına rağmen geçmeyen şiddetli migren ataklarında uygulanan “sinir blokajı” tedavisine ilişkin bilgi verdi.

Migrenin sadece baş ağrısı olmadığını vurgulayan Karadaş, bu ağrıya eşlik eden ışık-ses hassasiyeti, bulantı ve kusma gibi belirtilerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Karadaş’a göre, her 6 kişiden 1’i migren hastası ve ülkemizde 14 milyon migren hastası bulunmaktadır.

Prof. Dr. Karadaş, migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda “sinir blokajı” yöntemiyle baş ağrısı süresini önemli ölçüde azaltabileceklerini ifade etti. Migren hastalarının sıkça kullandığı ağrı kesicilerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Karadaş, bu nedenle alternatif tedavilere yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin İlk Baş Ağrısı Blokaj Ünitesi

SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk baş ağrısı blokaj ünitesinde uygulanan tedavinin detaylarına da değinen Prof. Dr. Karadaş, bu yöntemin ağrıların kontrol altına alınmasında etkili olduğunu belirtti. Günlük olarak yaklaşık 100 hastaya sinir blokajı tedavisi uygulandığını söyleyen Karadaş, özellikle inatçı vakalarda 10 seansa kadar bu tedavinin devam edebildiğini aktardı.

Karadaş, hastaların yaşadığı süreci ve tedavi sonrası hayatlarındaki değişiklikleri de dile getirdi. Migren atakları nedeniyle sosyal hayatının olumsuz etkilendiğini belirten hastalar, sinir blokajı tedavisiyle ağrılarının azaldığını ve hayat kalitelerinin arttığını ifade ettiler.

Özellikle tedaviden fayda gören hastaların hikayeleri, migrenle mücadele eden diğer insanlara umut olmaya devam ediyor. Artık migren ağrılarından kurtulan hastalar, sinir blokajı tedavisinin kendilerine sağladığı olumlu etkilerle hayatlarını daha keyifli hale getirdiklerini vurguluyorlar.

Related Posts

İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında tespit edildi: Ölüme kadar götürüyor

Zayıflamak isteyen çok sayıda insanın internetten satın alarak kullandığı ilaçta sağlığa zararlı ‘sibutramin’ tespit edildi.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Vazgeçmeyin, doğru tüketin! Tatlıdan sonra kısa bir yürüyüş büyük fark yaratır

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Doktor Anıl Canbaş neden öldü?

Doktor Anıl Canbaş hayatını kaybederken, tıp camiasını da yasa boğuldu. Dr. Anıl Canbaş’ın ölüm nedeni otopsi ile ortaya çıktı. 

Prof. Dr. Kılınç: 15 yaş üstü nüfusta her üç kişiden biri sigara kullanıcısı, yüzde 35’i tütün kullanıyor

“Hiç bu kadar fazla tütün tüketilmemişti!”