Yeni iddia kafaları karıştırdı! 15 bin yıllık fark ortaya çıktı

Yaklaşık 50.000 Yıl Önce Neandertaller ile Modern İnsanlar Arasında Çiftleşme Olayı Gerçekleşti!

Yapılan araştırmalara göre, Avrupa’da modern insanlar ile Neandertaller arasında yaklaşık 50.500 ile 43.500 yıl önce çiftleşme olayı yaşandı. Afrika dışındaki tüm insan topluluklarında ise %2 oranında Neandertal DNA’sı bulunuyor. Bu durum, Avustralya yerli topluluklarında da benzer DNA izlerinin olmasıyla, insanların kıtaya sadece 50.000 yıl önce ulaşmış olabileceği sonucunu doğuruyor.

Ancak arkeolojik bulgular, genetik iddialarla tam olarak örtüşmüyor. 2017 yılında Avustralya’nın kuzeyindeki Madjedbebe kaya sığınağında yapılan bir çalışmada taş aletler ve boya kalıntıları bulundu ve bu bulguların en az 65.000 yıl öncesine ait olabileceği açıklandı. Ancak bölgedeki kum hareketleri, eserlerin olduğundan daha eski görünmesine neden olabiliyor.

Allen ve O’Connell, Sahul kıtasına yerleşimin, genetik ve çoğu arkeolojik kanıtla uyumlu olarak 43.000-54.000 yıl önce gerçekleştiğini iddia ediyorlar.

Ancak Batı Avustralya Üniversitesi’nden Peter Veth, mevcut DNA analizlerinin henüz erken aşamada olduğunu ve arkeolojik verileri test etmek için yeterince güçlü olmayabileceğini belirtiyor.

Griffith Üniversitesi’nden Adam Brumm ise Endonezya’daki Sulawesi’de en az 51.200 yıl öncesine ait kaya sanatı buluntularına dikkat çekerek, bu eserleri üreten grubun 65.000 yıl önce Sahul’a ulaşmış olabileceğini belirtiyor.

Brumm, arkeolojik kanıtların Allen ve O’Connell’ın teorisini henüz çürütmediğini ancak gelecekteki bulguların bu konuda önemli etkileri olabileceğini ifade ediyor.

Araştırmacılar, arkeolojik ve genetik kanıtlar arasındaki uyumsuzluğun büyük veri eksikliklerinden kaynaklandığını ve Avustralya’ya yapılan insan göçünün kesin tarihine henüz netlik kazandırılamadığını belirtiyorlar.

Related Posts

Tabiatta çalı mucizesi: Bilim adamları da şaştı kaldı

Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırma, avokado üretiminin geleceğinin doğal bitki örtüsüne bağlı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, avokado bahçeleri yanına bırakılan doğal çalılıklar, çiçeklerin az olduğu dönemlerde …

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

E-postada yapay zeka dönemi: Grammarly, Superhuman’ı bünyesine kattı

Grammarly’nin Salı günü duyurduğu bu satın alma, her iki şirketin de finansal detayları hakkında bilgi vermemesiyle gizemini koruyor. Superhuman, Rahul Vohra, Vivek Sodera ve Conrad Irwin tarafından kuruldu. Traxcn’in verilerine göre, şirket a16z …

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…